terug naar nwz.nl

Wetenschappelijk onderzoek

Om de orthopedische zorg te verbeteren en te vernieuwen, is het belangrijk dat er wetenschappelijk onderzoek wordt uitgevoerd. Het specialisme orthopedie heeft hiervoor een apart onderzoeksbureau opgericht: het Centre for Orthopaedic Research Alkmaar (CORAL). Van daaruit zijn wij in staat om meerdere onderzoeken naar verschillende onderwerpen binnen de orthopedie tegelijk uit te voeren.

 

Snel, pijnvrij en natuurlijk bewegen
Optimaal dagelijks bewegen is ons belangrijkste aandachtsgebied: snel, pijnvrij en natuurlijk. Dit bereiken we met literatuurstudies, klinisch onderzoek en bewegingsanalyses. Hierbij kijken wij naar bewegingspatronen, behandel- en operatietechnieken maar ook wat er al bekend is door ander onderzoek.

Onderzoeksbureau CORAL
De kennis en ervaring opgedaan door ons onderzoek maakt dat onze orthopedisch chirurgen altijd voorop lopen met de laatste ontwikkelingen in de wetenschap. Dit zorgt ervoor dat patiënten in de toekomst kunnen rekenen op nog betere behandelingen met betere resultaten. Lees meer over lopende onderzoeken van het specialisme orthopedie.

Informatie over onderzoek
Wilt u meer weten wat het precies inhoudt om mee te werken? Lees dan meer over meewerken aan wetenschappelijk onderzoek.