terug naar nwz.nl

De afspraak op de polikliniek orthopedie

De afspraak op de polikliniek orthopedie
Belangrijk om mee te nemen:

  • uw afsprakenkaart
  • uw medicijnlijst of uw medicijnen in de oorspronkelijke verpakking

Meestal heeft uw huisarts de verwijsbrief al digitaal naar ons verzonden. Wanneer u een papieren verwijsbrief van de huisarts heeft gekregen vragen wij u om deze mee te nemen.

Wie werken er op de polikliniek orthopedie?
Noordwest is een opleidingsziekenhuis. Dit wil zeggen dat er behalve specialisten ook arts-assistenten, co-assistenten, verpleegkundig specialisten (voorheen nurse practitioners) en/of physician assistants betrokken zijn bij het onderzoek en de behandeling.

Zij doen dit onder supervisie van de specialisten en overleggen voortdurend met hen. Arts-assistenten zijn volledig bevoegde artsen. Vaak zijn zij in opleiding tot orthopedisch chirurg. Co-assistenten zijn studenten in opleiding tot arts. Verpleegkundig specialisten en physician assistants zijn speciaal opgeleide verpleegkundigen of andere zorgverleners die onder supervisie van de orthopedisch chirurg bepaalde medische zorg mogen verlenen.

Wat gebeurt er tijdens het spreekuur?
Tijdens het spreekuur bespreken we de aard van uw klacht of klachten. Er vindt een lichamelijk onderzoek plaats. Afhankelijk van de bevindingen tijdens het spreekuur worden er eventueel afspraken voor aanvullend onderzoek of een herhalingsconsult gemaakt.