terug naar nwz.nl

Wie wij zijn

Goede zorg voor de patiënt en diensten van topkwaliteit: dat is waar het specialisme orthopedie voor staat. Patiënten kunnen, onder alle omstandigheden, rekenen op een goede behandeling en service. Veelvoorkomende behandelingen zijn zo georganiseerd, dat de patiënt snel en adequaat wordt geholpen. Chronisch zieken krijgen de begeleiding en continuïteit in zorg die zij nodig hebben, dicht bij huis. 

Het specialisme orthopedie richt zich op onderzoek en behandeling van de heup, knie, wervelkolom en schouder. Orthopedisch chirurgen onderzoeken en behandelen onder andere patiënten met botbreuken, aandoeningen aan pezen en/of spieren of reumaklachten. Maar ook bijvoorbeeld baby’s met aangeboren afwijkingen zoals scoliose, heupdysplasie of een klompvoet. We behandelen dus patiënten met zowel eenvoudige als (zeer) complexe aandoeningen. 

Steeds beter
We streven naar het continue verbeteren van onze zorg en de processen daaromheen. We vinden het namelijk belangrijk dat u tevreden bent over uw behandeling. Daarom betrekken wij u bij het evalueren van zorgprocessen met patiënttevredenheidsonderzoek. Het kan zijn dat u tijdens of na afloop van uw behandeling vragenlijsten van ons ontvangt of dat we u vragen of u wilt meewerken aan een groepsinterview. 

Opleidingsziekenhuis
Noordwest Ziekenhuisgroep is een topklinisch opleidingsziekenhuis. Dit betekent dat u behalve met de orthopedisch chirurgen ook te maken kunt krijgen met arts-assistenten in opleiding tot orthopedisch chirurg en co-assistenten (artsen in opleiding). Zij voeren alle onderzoeken en behandelingen uit onder verantwoordelijkheid van de orthopedisch chirurgen.

Wetenschappelijk onderzoek 
Als topklinisch opleidingsziekenhuis doen wij, onder andere, wetenschappelijk onderzoek. Ook binnen het specialisme orthopedie wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan, omdat we hiermee de orthopedische zorg kunnen verbeteren en vernieuwen. Lees meer over wetenschappelijk onderzoek.