terug naar nwz.nl

Organisatie

Bij de afdeling orthopedie van Noordwest Ziekenhuisgroep werken in totaal 15 orthopedisch chirurgen intensief samen. Doordat ze met zo velen zijn, hebben ze ieder hun eigen specialisatie en aandachtsgebied(en). Zo is de één bijvoorbeeld gespecialiseerd in kinderorthopedie, een ander in wervelkolomchirurgie en weer een ander in voet- en enkelchirurgie. Dat maakt dat u kunt rekenen op een ervaren, zeer deskundig specialist. Die ervaring en deskundigheid dragen zij overigens ook over op jonge artsen: de orthopeden zijn bevoegd om aankomend specialisten op te leiden tot orthopeed. Verder werken orthopeden nauw samen met fysiotherapeuten in de regio: samen werken zij aan uw herstel. 

Topklinische zorg 
Noordwest is een topklinisch ziekenhuis. Dit houdt onder andere in dat we wetenschappelijk onderzoek doen. Ook binnen het specialisme orthopedie wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan, omdat we hiermee de orthopedische zorg kunnen verbeteren en vernieuwen. Lees meer over wetenschappelijk onderzoek.

Opleiding en onderwijs 
Gezonde nieuwsgierigheid: optimaal leren in de klinische praktijk. Onder die vlag coördineert de Noordwest Academie, het eigen opleidingsinstituut, alle activiteiten op het gebied van onderwijs en opleidingen van Noordwest. Daarbij werken we nauw samen met AMC en VU medisch centrum, regionale onderwijsinstellingen, collega-zorginstellingen en zorgverzekeraars.