terug naar nwz.nl

Onderzoek Elsevier 2017: locatie Den Helder van Noordwest beste ziekenhuis van Nederland

30.11.2017
Onderzoek Elsevier 2017: locatie Den Helder van Noordwest beste ziekenhuis van Nederland

Uit het jaarlijkse onderzoek van Elsevier naar de beste ziekenhuizen van Nederland blijkt dat Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Den Helder dit jaar weer bovenaan staat. Daar zijn we ontzettend trots op.

Hoogste scores op alle onderdelen
Welk ziekenhuis houdt het meest rekening met de patiënt? Waar is de zorg veilig en effectief? Volgens Elsevier mag locatie Den Helder van Noordwest dat dit jaar weer roepen. Noordwest heeft de hoogste scores op alle onderdelen van het onderzoek behaald.

Prachtige uitkomst
‘Vorig jaar konden we onze beide locaties tot het beste ziekenhuis van Nederland rekenen, nu hoort onze Helderse locatie daar weer bij,’ zegt Floor Haak, lid raad van bestuur trots. ‘Een bewijs dat de mensen die de zorg leveren echt goed werk doen.’

Tweede keer
Voor Den Helder is dit de tweede keer op een rij. Vorig jaar werden beide locaties van Noordwest bestempeld tot beste ziekenhuis. Ook Alkmaar heeft zich al twee keer beste ziekenhuis mogen noemen. De eerste keer was in 2013.

Locatie Alkmaar scoort bovengemiddeld
Er zijn slechts 3 Nederlandse ziekenhuizen die op alle onderdelen maximaal hebben gescoord. Noordwest locatie Alkmaar scoort met 4 bollen nog steeds bovengemiddeld, maar behoort hiermee net niet tot de koplopers. Floor Haak: ‘De punten waarop wij niet maximaal hebben gescoord, zien wij als een stimulans om continu te blijven werken aan verbetering.’

Werkwijze Elsevier
Het onderzoek Beste Ziekenhuizen is een jaarlijkse meting naar de kwaliteit van zorg in de Nederlandse ziekenhuizen. Het doel is een zo representatief mogelijk beeld te krijgen van het functioneren van het ziekenhuis als geheel.
Elsevier beoordeelt ziekenhuizen op:
• patiëntgerichtheid: dienstverlening, wachttijden, informatie, en voorlichting
• medische zorg: veiligheid en effectiviteit
Het onderzoek is zoals gebruikelijk uitgevoerd met ondersteuning van bureau SiRM. Hiervoor zijn 777 indicatoren door SiRM geselecteerd. Deze indicatoren hebben de ziekenhuizen aangeleverd bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en bij Zorginzicht.

Patiëntenpanel | Helpt u ons een van de beste ziekenhuizen van Nederland te blijven? Word lid van ons patiëntenpanel | www.nwz.nl/patientenpanel