terug naar nwz.nl

Orthopedie vernieuwt Noordwest Zorg app modules

22.05.2023
Orthopedie vernieuwt Noordwest Zorg app modules

Dat onze Noordwest Zorg app van meerwaarde kan zijn, hebben patiënten van de afdeling orthopedie in de afgelopen jaren kunnen ervaren. Om onze patiënten nog beter te kunnen ondersteunen en onze zorg te blijven verbeteren, zijn de modules Totale heupprothese, Totale knie- en Halve knieprothese vernieuwd, in samenwerking met Netwerk Artrose.

Voorbereiding op behandeling
Wanneer een patiënt ingepland is voor een operatie, schrijft de behandelend fysiotherapeut, aangesloten bij Netwerk Artrose, de app voor aan de patiënt. De app bereidt de patiënt zo goed mogelijk voor op de operatie.

Verbetering
In video’s geven zorgverleners van de afdeling orthopedie uitleg over de operatie en de leefregels. De patiënt ontvangt meldingen (pushnotificaties) op zijn/haar mobiele telefoon of tablet. Een handige herinnering voor het opvolgen van adviezen en leefregels.
Door het toevoegen van vragenlijsten (PROMs), kunnen wij in kaart brengen hoe de patiënt zijn of haar gezondheid en kwaliteit van leven ervaart. Op deze manier kunnen we de zorg blijven verbeteren.

Folder en app
Voor patiënten die dit wensen blijven papieren folders beschikbaar. Evenals de app, zijn de Noordwest-folders geüpdatet. Deze bevatten dezelfde informatie als de app.

App Noordwest Zorg
Onze voorlichtingsapp maakt het mogelijk patiënten op het juiste moment te informeren over een bepaalde stap in hun behandeling, operatie of onderzoek. U vindt ook adviezen over beweging en voeding tijdens een opname terug in de app. 

Benieuwd? Download de app in de App Store (Apple) of Google Play (Android) en zoek op ‘Patient Journey app’. Selecteer ‘Noordwest Zorg’ en kies de behandeling.