terug naar nwz.nl

Fysiotherapie bij voorste kruisbandletsel

Midden in het kniegewricht liggen de voorste en achterste kruisbanden. Deze banden zorgen onder andere voor stabiliteit van de knie. De voorste kruisband kan bij een verkeerde beweging gedeeltelijk of helemaal scheuren, tijdens het sporten bijvoorbeeld. Mogelijk heeft u in het dagelijks leven geen klachten. Behandeling is dan niet altijd nodig. Als u wel klachten heeft en/of als u (op hoog niveau) wilt sporten, krijgt u in eerste instantie fysiotherapie. U doet oefeningen voor versterking van de bovenbeenspieren en opbouw van de kniefunctie.

Wat kunt u na fysiotherapie bij kruisbandletsel verwachten?
Mogelijk herstelt uw kniefunctie na de oefeningen goed. Als u onvoldoende of geen baat heeft bij fysiotherapie kunt u in overleg met uw orthopedisch chirurg geopereerd worden. U krijgt dan een voorste kruisbandreconstructie.

Om zo sterk mogelijk aan een eventuele operatie te beginnen, is fysiotherapie vóór een eventuele operatie ook belangrijk. Uw orthopedisch chirurg verwijst u graag naar een van de praktijken voor fysiotherapie die de voor- en nabehandeling zo goed mogelijk op de ingreep van Noordwest Ziekenhuisgroep afstemmen. U vindt een overzicht op de website van Netwerk Orthopedie.