terug naar nwz.nl
Menu

Preoperatieve screening

Alle patiënten die een operatie of onderzoek ondergaan, krijgen een vorm van anesthesie (verdoving). U heeft daarom een voorbereidend gesprek met een anesthesioloog en een medewerkster van de polikliniek anesthesiologie.

Inloopspreekuur anesthesiologie
U kunt voor dit voorbereidende gesprek - meteen na uw afspraak met uw medisch specialist - zonder afspraak terecht op het inloopspreekuur op de polikliniek anesthesiologie. De operatie moet dan wel binnen zes maanden op de planning staan. Houdt u er rekening mee dat u even op uw beurt moet wachten. Zo nodig kunt u ook een afspraak maken.

Wat kunt u verwachten van de preoperatieve screening?
De anesthesioloog gaat na welke anesthesie voor u het meest geschikt is. Ook onderzoekt hij uw gezondheidstoestand en geeft instructies voor een goede voorbereiding op de operatie of het onderzoek.

Welke vormen van anesthesie zijn er?
De volgende drie vormen van anesthesie worden het meest toegepast:    

  • algehele anesthesie (narcose): uw hele lichaam wordt verdoofd
  • loco-regionale anesthesie: de anesthesioloog verdooft met een injectie een deel van uw lichaam: bijvoorbeeld een arm, been of hand

Welke anesthesie voor u het meeste geschikt is, hangt af van uw leeftijd, uw lichamelijke conditie, de operatie en uw wensen. U kunt uw voorkeur voor een bepaalde vorm van anesthesie bespreken met de anesthesioloog. Zo mogelijk houden we daar rekening mee.

Goed voorbereid op uw operatie
Wilt u weten wat u te wachten staat bij een operatie? Bekijk dan het filmpje.  

Ziektebeelden

Er is geen informatie beschikbaar over relevante ziektebeelden. Bekijk het complete overzicht van ziektebeelden.

Meer informatie

Er zijn geen suggesties voor meer informatie beschikbaar.