terug naar nwz.nl

Fysiotherapie bij achterste kruisbandletsel

Midden in het kniegewricht liggen de voorste en achterste kruisbanden. Deze banden zorgen onder andere voor stabiliteit van de knie. De achterste kruisband kan bij een verkeerde beweging of door een ongeluk beschadigd raken of scheuren. Afhankelijk van de ernst van uw klachten is behandeling met fysiotherapie mogelijk. U doet oefeningen voor versterking van de bovenbeenspieren en opbouw van de kniefunctie.

Wat kunt u na fysiotherapie bij achterste kruisbandletsel verwachten?
Door training van de bovenbeenspieren en spieren rond de knie, wordt uw knie weer stabiel(er). Mogelijk herstelt uw kniefunctie na de oefeningen goed. Als u onvoldoende of geen baat heeft bij fysiotherapie kunt u in overleg met uw orthopedisch chirurg geopereerd worden. U krijgt dan een achterste kruisbandreconstructie. 

Om zo sterk mogelijk aan een eventuele operatie te beginnen, is fysiotherapie vóór de operatie in ieder geval belangrijk. Uw orthopedisch chirurg verwijst u graag naar een van de praktijken voor fysiotherapie die de voor- en nabehandeling zo goed mogelijk op de ingreep van Noordwest Ziekenhuisgroep afstemmen. U vindt een overzicht op de website van Netwerk Orthopedie.

Folders

Bekijk het complete overzicht van Patientenfolders.

Meer informatie

Er zijn geen suggesties voor meer informatie beschikbaar.