terug naar nwz.nl

Doorbewegen knieprothese

Mogelijk functioneert uw knie(prothese) na de operatie minder goed. Bijvoorbeeld door verklevingen die na de operatie ontstaan. Afhankelijk van de oorzaak en uw klachten, heeft u mogelijk baat bij het zogenoemde doorbewegen van de knie. Dit is een behandeling waarbij uw knie onder narcose wordt doorbewogen.

Tijdens uw opname krijgt u intensieve fysiotherapie en ligt uw been op een apparaat dat de knie automatisch buigt en strekt. Hierdoor kan het littekenweefsel rond de knie soepeler worden, zodat u uw knie weer beter kunt bewegen.

Hoe bereidt u zich voor op doorbewegen van de knieprothese?
De orthopedisch chirurg legt u goed uit hoe u zich op de opname, de ingreep zelf en de periode van herstel kunt voorbereiden. U loopt na de ingreep ongeveer 4 tot 6 weken met krukken. U neemt de krukken bij uw opname zelf mee. U kunt elleboogkrukken lenen bij een thuiszorgwinkel.

Wat kunt u verwachten na het doorbewegen van de knieprothese?
Na uw ontslag is het belangrijk dat u in beweging blijft en onder begeleiding van uw fysiotherapeut snel start met oefeningen. Houdt u er rekening mee dat u uw knie na uw ontslag wat minder goed kunt bewegen dan in het ziekenhuis, maar wel beter dan vóór de behandeling.

Folders

Bekijk het complete overzicht van Patientenfolders.

Meer informatie

Er zijn geen suggesties voor meer informatie beschikbaar.