terug naar nwz.nl

Korset bij een gebroken rug

Bij een gebroken rug is een ruggenwervel gebroken. Vaak is de gebroken wervel goed te behandelen met een korset en pijnstillers. Een korset geeft de rug steun, houdt de rug stabiel en helpt tegen pijn. Er zijn veel verschillende korsetten: van hele stijve korsetten tot zachte met ijzeren staven om de rug te stabiliseren. Een korset wordt op de gipskamer, en soms bij de instrumentmaker, voor u op maat gemaakt. 

Hoe bereidt u zich voor op behandeling met een korset?
Houdt u er rekening mee dat u aan het korset moet wennen. Maar na verloop van tijd zult u merken dat het korset steun geeft en dat u minder pijn krijgt. U draagt het korset in principe alleen overdag. Mogelijk heeft u s‘ ochtends hulp nodig om het korset weer om te doen.  

Wat kunt u na de behandeling verwachten? 
De orthopedisch chirurg controleert regelmatig of uw wervel goed herstelt. Als dit goed gaat, hoeft u het korset na een aantal weken minder vaak te dragen. Het is belangrijk dat u tijdens deze controles goed aangeeft hoe het korset zit. Hoelang het afbouwen van het korset en volledig herstel duren, is per persoon heel verschillend. 

Ziektebeelden

Folders

Bekijk het complete overzicht van Patientenfolders.

Meer informatie