terug naar nwz.nl

Revisie enkelprothese

Een enkelprothese gaat niet altijd levenslang mee. Mogelijk moet de prothese dan vervangen worden. Dit wordt revisie genoemd. Revisie is bijvoorbeeld nodig bij een (wond)infectie, of als de enkelprothese los zit. 

Revisie bij een infectie
Een wondinfectie kan meestal behandeld worden met antibiotica via een infuus. Als de infectie dieper bij de prothese ontstaat, kan daarnaast een operatie nodig zijn. Het gewricht wordt dan schoongespoeld. Soms is dit voor behoud van de prothese meerdere keren noodzakelijk. Soms lukt dit helaas niet. De prothese moet dan verwijderd worden. Daarna krijgt u een nieuwe prothese, of het enkelgewricht wordt definitief vastgezet. 

Als de enkelprothese los zit
De prothese kan los gaan zitten en pijn veroorzaken. Afhankelijk van uw situatie kan de prothese dan vervangen worden, of de orthopedisch chirurg zet uw enkel in overleg definitief vast.

Hoe bereidt u zich voor op revisie van de enkelprothese?
De orthopedisch chirurg legt goed uit hoe u zich op de behandeling, een eventuele operatie en de periode van herstel kunt voorbereiden. Bij een (kijk)operatie krijgt u bovendien een folder mee waarin u alles rustig kunt nalezen.

Wat kunt u na de behandeling verwachten? 
De behandeling is erop gericht dat u uw voet weer normaal en met zo min mogelijk pijn kunt gebruiken en belasten.

Folders

Bekijk het complete overzicht van Patientenfolders.

Meer informatie

Er zijn geen suggesties voor meer informatie beschikbaar.