terug naar nwz.nl
Menu

Operatie bij kanaalstenose

Bij kanaalstenose is het ruggenmergkanaal vernauwd. Dit is meestal het gevolg van slijtage van de rug. U kunt bij deze aandoening door één of meer beknelde zenuwen onder andere last krijgen van (uitstralende) pijn in uw rug, billen en benen. 

Operatie
Wordt u in het dagelijks leven (ernstig) door uw klachten beperkt? En heeft u ook last van krachtsverlies in uw been? Dan kunt u in overleg met uw orthopedisch chirurg een operatie overwegen. Bij deze operatie maakt de orthopedisch weer meer ruimte vrij voor de beknelde zenuw(en).

Hoe bereidt u zich voor op een operatie bij kanaalstenose?
Een operatie bij kanaalstenose is een grote ingreep. De orthopedisch chirurg legt u dan ook goed uit wat u kunt verwachten, en hoe u zich op de operatie en de periode van herstel kunt voorbereiden. 

U vindt hier algemene informatie over uw opname. En bekijk ook de voorlichtingsfilm ‘Goed voorbereid op uw operatie’ op onze website.

Wat kunt u na de operatie verwachten? 
Houdt u er rekening mee dat uw revalidatie en herstel enige tijd  in beslag nemen. Omdat de zenuw(en) weer voldoende ruimte hebben, zal uw (uitstralende) pijn minder worden of helemaal verdwijnen.  

 

Ziektebeelden

Folders

Bekijk het complete overzicht van Patientenfolders.

Meer informatie