terug naar nwz.nl

Totale knieprothese

Afhankelijk van uw situatie en uw klachten kunnen we slijtage (artrose) van de knie behandelen met een totale knieprothese. Dit betekent dat u een geheel nieuwe knie krijgt.

Een totale knieprothese
Een knieprothese lijkt op een normale knie en bekleedt alle beschadigde oppervlakken van uw knie. Een deel bedekt het dijbeen en een deel de bovenkant van het scheenbeen.

Hoe bereidt u zich voor op een totale knieprothese?
Voor een goed verloop van de ingreep én voor een voorspoedig herstel is het belangrijk dat u zich goed op de operatie en uw herstel voorbereidt. Bekijkt u daarom van tevoren:

Om deze video te bekijken moet u eerst akkoord gaan met inschakelen van alle cookies.

Voorkeuren aanpassen

Onze app 'Noordwest Zorg'  
Naast de folder kunt u onze app Noordwest Zorg gebruiken. U vindt in de app informatie over de operatie, leefregels, voeding & beweging. 
Deze handige app kunt u downloaden in de App Store of Google Play. Zoek naar Patient Journey, selecteer vervolgens ‘Noordwest Zorg’ en daarna de behandeling die voor u van toepassing is. De voor u van belang zijnde informatie is direct zichtbaar op uw tijdlijn.

Fysiotherapie
Voor goed herstel doet u na de ingreep onder begeleiding van een fysiotherapeut oefeningen. Uw orthopedisch chirurg verwijst u graag naar een van de praktijken voor fysiotherapie die de voor- en nabehandeling zo goed mogelijk op de ingreep van Noordwest Ziekenhuisgroep afstemmen. U vindt een overzicht op www.netwerkartrose.bnw.nl. We adviseren u om al voor de operatie kennis te maken en afspraken te maken.

Wat kunt u verwachten na een totale knieprothese?
Een knieprothese zorgt voor een vermindering van de klachten bij ongeveer 9 van de 10 patiënten. Patiënten hebben minder pijn en kunnen makkelijker bewegen. Het is belangrijk dat u zich beseft dat het plaatsen van een knieprothese een grote operatie is. Het herstel kan 6 tot 12 maanden duren. 

Veelgestelde vragen
Bekijk de veelgestelde vragen over een knieprothese.